top of page
  • Writer's pictureAdmin

Úžasná Zillertal Arena

Tenhle článek bude krátký. Namísto svých slov nechám mluvit video. V létě 2018 jsme se vydali do Zillertal Areny na prodloužený víkend. Zillertal Arenu jsme objevili v roce 2016, kdy jsme jeli v srpnu lyžovat na ledovec Hintertux. Natolik se nám zalíbila, že jsme sem museli ještě jednou. Už ani nevím, jestli to byly tři nebo čtyři dny. Rozhodně jsme chtěli poznat co nejvíce úžasných míst v okolí.


Ve videu s námi navštívíte Zillertal Arenu (1) a její hlavní údolí, které je podle mě nejhezčí a nejlépe uspořádané ze všech údolí v Rakousku. Vodní nádrž Durlassboden (2), na kterou bereme opakovaně naše kamarády. Ta se nachází u horského městečka Gerlos (3). Vrch Königsleitenspitze (4), který se tyčí nad nádrží Durlassboden a na kterém je parádní zipline (lanový skluz) přes vodní plochu.


Dále s námi projedete (zadní) cestu z Zillertal Areny přes další údolí až na Kaprun/Kitzsteinhorn, kde navštívíme místní přehradu (Stausee) Mooserboden (5). A nakonec se po cestě domů zastavíme v muzeu Swarovski (6), které leží kousíček od Innsbrucku.


Mapa Zillertal Areny
Čísla na mapě patří k očíslování jednotlivých oblastí

- TIP -

V údolí Zillertal Areny, konkrétně ve městečku Fügen se nachází spa a wellness Erlebnistherme Zillertal. Vstup můžete mít do vodního světa, do saunového světa, nebo kombo. Když si vezmete saunový svět nebo kombo, dostanete se na střešní bazén, který je vidět ve videu. Ze střešního bazénu vidíte na velkou část údolí. Když se setmí, je to ojedinělý zážitek.


- TIP -

Pokud pojedete na Durlassboden, udělejte si čas navíc a zajeďte si až úplně dozadu za nádrž. Dá se tam autem a vede tam jenom jedna cesta. Nachází se zde místo zvané Wildgerostal. Nejzapomenutější a nejklidnější místo na světě. Na tomto místě se spojují prameny tekoucí z vršků hor a pokračující dále do Durlassboden. Je zde malá hospůdka a je to prostě kouzelné. Ve videu je v posledním záběru.



Zillertal Arenu jsme navštívili již dvakrát a já vím, že to rozhodně nebylo naposledy.



 

Kudy do Zillertal Areny:

(Zell am Ziller je zhruba v polovině údolí a zároveň na odbočce směrem na Gerlos, Krimmelské vodopády, Kaprun a dále.)


Zajímavé odkazy (v AJ a NJ):

Hlavní web areny: https://www.zillertalarena.com/en/arena/sommer/start_sommer.html (mají i CZ verzi, ale jsou zde velmi omezené informace)



Recent Posts

See All
bottom of page