
Winterstellgut
Winterstellgut – historie, tradice a pohostinnost v Lammertalu
Historie Winterstellgutu sahá až do 16. století. Tehdy annaberští koně v době bez sněhu převáželi cennou sůl ze Solné komory a doprovázeli šlechtické lovecké výpravy k rezidenci salcburských biskupů. V tehdejším „Winterstöllu“ – zimním stáji – koně přezimovávali. Po revitalizaci v roce 2004 se z objektu stal zájezdní hostinec s prvotřídní restaurací a zároveň místo, kde se začali chovat haflingové světové pověsti.
Každá ubytovací jednotka byla postavena a zařízena místními řemeslníky a odráží filozofii Winterstellgutu – propojit tradiční krásu s pohodlím dnešní doby. Pokoje a suity jsou k dispozici na jednu či více nocí, maximálně však od středy do neděle. V létě mohou všichni hosté využít přírodní jezírko k odpočinku a osvěžení.
Kuchyně Winterstellgutu vychází z tradic Lammertalu – vaří se tu a nakládá, udí a nakysává, dusí a peče tak, jak se to dělalo od nepaměti. Všechna jídla, která připravuje Florian Huber se svým týmem, proto vycházejí téměř výhradně z regionálních surovin. Některé rostou přímo za domem, jiné pocházejí z vlastního hospodářství nebo rybářství Ausseerland, případně od sousedních dodavatelů.
Služby




































































