top of page
  • Writer's pictureAdmin

Proč musíte navštívit Schladming-Dachstein

Rakousko je naše nejoblíbenější destinace. Nacházíme zde životní klid a nabíjíme se tu energií. Díky častým návštěvám jsme v Rakousku navštívili již desítky míst a užili si nespočet atrakcí a zážitků. Většinu z nich najdete na našem blogu, YouTube kanálu nebo Instagramu. Pozor, na každém místě najdete trochu jiný obsah, proto stojí za to projít všechny tři. :)


Asi jsme zatím v Rakousku a hlavně tedy v Rakouských Alpách nenašli místo, na které bychom se nechtěli vrátit a nejspíš ani nikdy nenajdeme. Za to máme na našem seznamu mnoho míst, která potřebujeme navštívit znovu. No a některé místa musí rozhodně navštívit každý. Jedním z těchto míst je oblast Schladming-Dachstein.


Ramsau am Dachstein
Ramsau am Dachstein

Alpská oblast Schladming-Dachstein se nachází ve spolkové zemi Štýrsko, jen kousek od známých středisek. Zhruba hodinu jízdy od Schladming-Dachstein dojedete například do historického Hallstattu, Salzburgu a Zell am See/Kaprun.


8 důvodů proč musíte navštívit Schladming-Dachstein


Ledovec Dachstein

V létě nebo v zimě, na ledovec se dostanete v každém ročním období. Zimní sezonu na ledovci si užijete 7 měsíců v roce od Října do Dubna. Mezi Květnem a Zářím si naopak užijete parádní pěší zážitek a můžete navštívit tyto atrakce:

- skleněné schody nikam,

- nejvyšší vysutý most v Rakousku,

- ledovcovou jeskyni,

- nebo třeba Dachstein-Südwand-Hütte.


Na všechna tato místa se podívejte ve videu níže.



Atrakce v Rittisbergu

Hned pod ledovcem, v oblasti Ramsau am Dachstein, najdete menší areál Rittisberg. Píšeme sice menší areál, ale za to s mnoha atrakcemi. Můžete si zde užít bobovou dráhu, lanové centrum, střílení z luku, flyline Rittisberg, menší jezero s pláží a kurty na beach volejbal.


My jsme vyzkoušeli většinu z těchto aktivit a nejvíc se nám zamlouvá horská bobová dráha. Video z jízdy najdete níže.



Hochwurzen

Hochwurzen je lyžařská oblast na jejíž vrchol se dostanete přímo z vesničky Rohrmoos, která se nachází 2 minuty autem od Schladmingu. V zimě si zde parádně zalyžujete a v létě tu najdete unikátní zážitek - horské tříkolky. 7 km dlouhá trasa z vrchu Hochwurzenu až ke spodní stanici lanovky. Je to super zážitek.


Video z jízdy najdete níže.



Planai - Krahbergzinken

Samotný Schladming se nachází téměř 800 m.n.m. a díky tomu jsou okolní vršky opravdu vysoko. Přímo ze Schladmingu se dostanete na vrchol velmi oblíbeného lyžařského areálu Planai. Pokud si sem zajdete v létě, doporučujeme výlet prodloužit na přilehlý vrchol Krahbergzinken, který leží ve výšce 2500 m.n.m. Takový rozhled jako zde jen tak někde nezažijete. A trasa je přitom velmi lehká.


Video z výletu na Krahbergzinken najdete níže.



Zipline Stoderzinken

Toto je aktivita pro otrlé. Pokud máte rádi adrenalinové zážitky, Zipline Stoderzinken musíte navštívit. Největší Zipline v Evropě, kde se proletíte 120 metrů nad zemí rychlostí až 115 km/h. Pokud jsme vás ještě nepřesvědčili, podívejte se na video níže.



Ferraty

Pro milovníky náročnější turistiky je oblast Schladming-Dachstein přímo ráj. Jedná se o největší oblast lezeckých stezek v celém Rakousku.



Vyhlídka 5 prstů

Jedná se o jedno z nejnavštěvovanějších míst v celé oblasti Schladming-Dachstein. A není se čemu divit, vyhlídka 5 prstů se nachází nad historickým Hallstattem a Hallstattským jezerem. Výhled je zde opravdu unikátní.


Dachstein 5 prstů
5 prstů | Dachstein_Tourismus - L.Himsl

Slevová karta

To nejlepší nakonec. Mnoho areálů v Rakousku nabízí pro letní turistiku slevové karty. Tyto karty jsou v některých areálech méně výhodné a v jiných naopak velmi výhodné. Příkladem velmi výhodné slevové karty je právě Schladming-Dachstein. Desítky atrakcí zde máte buď zcela zdarma nebo s pěknou slevou. Díky tomu můžete oproti jiným areálům v oblasti Schladming-Dachstein ušetřit tisíce korun.




Recent Posts

See All
bottom of page