top of page
  • Writer's pictureAdmin

TOP 10 jezer v Rakousku

Rakousko je známé svými nádhernými jezery a přehradami s křišťálově čistou vodou. Celkem se v Rakousku nachází přes 2000 jezer. Připravili jsme pro vás výběr těch nejzajímavějších.


Jezero Hallstatt


Hallstätter See - Toto nádherné jezero se nachází v oblasti Salzkammergut, v hornaté oblasti Horních Rakous. Rozkládá se na ploše přibližně 8,58 km² a jeho průměrná hloubka je 125 m, což ho činí jedním z nejhlubších jezer v Rakousku.


Jezero Hallstatt

Hallstattské jezero je také největším jezerem v oblasti Salzkammergut. Místo je velmi populární mezi turisty a nabízí mnoho aktivit v přírodě, včetně turistiky, jízdy na kole, koupání a vodních sportů. Okolní městečko Hallstatt je velmi malebné a nabízí mnoho historických památek a kulturních akcí. Hallstätter See je také populární pro své unikátní geologické vlastnosti, včetně přítomnosti solných dolů a fosilních pozůstatků.




Jezero Wolfgangsee


Wolfgangsee se nachází také v oblasti Salzkammergut a je jedním z nejkrásnějších jezer v Rakousku. Rozkládá se na ploše přibližně 13 km² a jeho průměrná hloubka je 114 m. Wolfgangsee je druhým největším jezerem v oblasti Salzkammergut a šestým největším jezerem v Rakousku.


Wolfgangsee

Jezero je obklopeno kopci a lesy a nabízí nádherné výhledy na okolní krajinu. Wolfgangsee je velmi oblíbeným místem pro turisty a nabízí mnoho aktivit v přírodě, jako je turistika, jízda na kole a vodní sporty.


Město St. Wolfgang je největším městem v okolí a nabízí mnoho historických památek a kulturních akcí. Je také domovem mnoha tradičních rakouských restaurací.




Jezero Achensee


Achensee se nachází v Rakousku v Tyrolsku a je s rozlohou 6,8 km² třetím největším jezerem v této spolkové zemi. Má maximální hloubku 133 metrů a průměrnou hloubku 59 metrů. Nachází se v nadmořské výšce 929 metrů a je jedním z nejhlubších jezer v Rakousku.


Achensee

Achensee je také známo jako "Tyrolské moře" kvůli své velikosti. Jezero Achensee nabízí mnoho aktivit pro turisty, jako je jízda na kole, turistika, horská turistika, rybaření, plachtění, kitesurfing, windsurfing a mnoho dalšího.




Jezero Wörthersee


Wörthersee se nachází v Korutanech v Rakousku a je největším jezerem v této spolkové zemi. Má rozlohu 19,4 km² a maximální hloubku 85 metrů. Nachází se v nadmořské výšce 439 metrů a je obklopeno horami a lesy.


Wörthersee

Wörthersee nabízí mnoho aktivit pro turisty, jako je plachtění, vodní lyžování, windsurfing, kajak, rybaření, jízda na kole a turistika. Kromě toho se v okolí jezera nachází mnoho lázeňských měst, které nabízejí lázeňské procedury a wellness služby. Wörthersee je také populární destinací pro soutěže, jako je Ironman Austria triatlon a FISA Masters World Rowing Regatta.




Jezero Bodensee


Bodamské jezero je nejen jedním z největších, ale také nejkrásnějších jezer v Rakousku. Nachází se na hranicích mezi Rakouskem, Německem a Švýcarskem, v rakouské spolkové zemi Vorarlbersko.


Bodensee

Jezero Bodensee má rozlohu 536 km² a je hluboké až 252 metrů. Jedná se o největší jezero na území Rakouska a čtvrté největší jezero ve střední Evropě. Na břehu jezera se nachází mnoho malebných městeček, jako například Bregenz, Lindau, Friedrichshafen nebo Konstanz. Na jezeře se dá provozovat mnoho aktivit, jako například plavba lodí, rybaření, windsurfing nebo koupání.




Jezero Attersee


Atterské jezero je jedno z největších jezer v Rakousku a nachází se v Horních Rakousích. Má rozlohu 46,6 km² a je hluboké až 170 metrů. Jezero se nachází v blízkosti města Salzburg. V létě se zde sjíždí mnoho turistů, kteří sem přijíždějí provozovat různé vodní sporty a turistiku.


Attersee

V okolí jezera se nachází mnoho cyklistických a turistických stezek a také mnoho restaurací a kaváren. Attersee je také známý tím, že zde maloval slavný rakouský malíř Gustav Klimt, který měl v této oblasti svůj letní dům.




Jezero Zeller See


Zeller See se nachází v Salcbursku v oblasti Zell am See a Kaprun. Má rozlohu 4,3 km² a maximální hloubku 68 metrů. Jezero se nachází v nádherném horském prostředí, obklopené pohořím Hohe Tauern.


Zeller See

V létě mohou návštěvníci využít mnoho aktivit, jako jsou koupání, windsurfing, plachtění, rybaření nebo procházky po okolních horách. V zimě je jezero často zamrzlé a nabízí návštěvníkům možnost bruslení na ledu nebo curlingu. V okolí Zeller See je mnoho turistických atrakcí, jako například vodopády Krimml nebo ledovce v oblasti Kaprun. Zeller See je jedno z nejkrásnějších jezer v Rakousku a nachází se na 12. místě v seznamu největších rakouských jezer.


Nedaleko od jezera se nachází nejvyšší hora Rakouska Großglockner a také jedna z nejúchvatnějších panoramatických silnic na celém světě, vysokohorská silnice Grossglockner Hochalpenstrasse.




Jezero Traunsee


Traunsee je jezero nacházející se v hornorakouském regionu Salzkammergut. Má rozlohu 24,5 km² a je nejhlubším jezerem v Rakousku s maximální hloubkou 191 metrů. Jezero je napájeno řekou Traun, která odtud také vytéká.


Traunsee

Traunsee je obklopeno kopci a horami, což poskytuje krásné výhledy a vytváří příjemnou atmosféru. Traunsee je oblíbeným místem pro turisty a sportovní nadšence. Kromě turistiky, cyklistiky a jízdy na kole jsou zde také možnosti vodních sportů, jako například windsurfing, vodáctví nebo rybaření.


Na severním břehu se nachází městečko Gmunden, které nabízí turistům kulturní zážitky v podobě historických památek, jako například zámek Ort.




Jezero Fuschlsee


Fuschlsee je jezero nacházející se v rakouské spolkové zemi Salcbursko, v regionu Salzkammergut. Má rozlohu 2,1 km² a maximální hloubku 66 metrů. Jezerem protéká potok Fuschler Ache, který se vlévá do řeky Salzach.


Fuschlsee

Jezero Fuschlsee je obklopené nádhernou krajinou, která je v létě ideálním místem pro turistiku a cykloturistiku. Kromě toho se zde také dají provozovat různé vodní sporty, jako například windsurfing, jízda na kajaku nebo rybaření.


Na břehu jezera se nachází městečko Fuschl am See, které je populárním turistickým cílem a nabízí mnoho kulturních a historických památek. Fuschlsee je jedním z nejkrásnějších jezer v regionu Salzkammergut a patří mezi nejkrásnější jezera Rakouska.




Jezero Millstätter See


Millstätter See je jezero nacházející se v Korutanech na jihu Rakouska. Je to druhé největší jezero v Korutanech s rozlohou 13,3 km² a maximální hloubkou 142 metrů. Je obklopeno nádhernými kopci a nabízí návštěvníkům mnoho možností, jak si užít krásné okolí.


Millstätter See

V letních měsících jezero nabízí mnoho vodních aktivit, jako například plavání, windsurfing, vodní lyžování nebo rybaření. Okolí jezera nabízí mnoho pěších stezek, cyklistických tras a golf hřišť. Millstätter See je také ideálním místem pro odpočinek a relaxaci s rodinou nebo přáteli. Je to osmé největší jezero v Rakousku.





Recent Posts

See All
bottom of page